-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Domácí houska (bulka) na hamburgery
Domácí houska (bulka) na hamburgery je základem dobrého burgeru. Vždy je ideální si ji připravit domácí, protože kupované bývají nevalné kvality a často se stává, že se rozpadají. Pokud připravíte tyto domácí bulky, tak váš burger povznesete o level výš.
Suroviny na domácí bulky na hamburgery
- 500 g hladká mouka
- 100 ml mléko
- 100 ml teplá voda
- 1/2 droždí
- lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- vajíčko
- sezamové semínka na posypání
Domácí houska (bulky) na hamburgery postup přípravy:
- Nejprve je nutné si udělat kvásek smícháním teplé vody, mléka a droždí. Vmíchejte cukr, sůl a postupně přidávejte hladkou mouku. Těsto zadělejte a nechte při pokojové teplotě vzejít kvásek tak, aby vám těsto vykynulo.
- Nyní si z těsta vytvarujte libovolně velké bulky a ty na plechu s vyloženým pečícím papírem také nechte trochu vykynout.
- V misce rozkvrdlejte vajíčko a potřete bulky metličkou, posypte sezamem a předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Bulky pečte při 180 stupních zhruba 15 minut dokud nebudou zlaté.
Jak připravit výborný burger?
Kromě domácích bulek na burgery je také důležitá volba masa. Můžete použít kupované mleté maso, ale vždy je lepší zajít do řeznictví, kde vám maso umelou nebo si ho sami připravte na mlýnku doma. Samozřejmě nejčastěji se setkáte s hovězím burgerem, ale jaké maso zvolíte je pouze na vás. Já dělám 1:1 prorostlé vepřové a libové hovězí maso.
Ingredience, které se do burgeru hodí:
- slanina
- syrová nebo smažená cibulka
- nakládané papričky jalapeňos nebo chipotle
- sýr (čedar, ementál…)
- volské oko
- guacamole
- kyselé okurky
- salát (polníček, ledový salát, rukola…)
- cibulová marmeláda
Nezapomeňte přidat také omáčku, zejména doporučuji domácí majonézu, domácí BBQ omáčku, burger omáčku, náš vynikající ranch dresing nebo třeba chipotle majonézu. Volba je na každém podle chuti.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews